.::به آسمان نگاه کن::.

اخبار مقالات و تازه های نجوم و آسمان...

.::به آسمان نگاه کن::.

اخبار مقالات و تازه های نجوم و آسمان...

فضاپیمای رزتا تصاویر سیارکی عظیم را مخابره کرد


فضاپیمای بدون سرنشین اروپایی رزتا تصاویر یکی از بزرگترین سیارک ها که عمرش بیش از چهار میلیارد سال تخمین زده می شود را به زمین مخابره کرده است.... 

ادامه مطلب ...

تصاویر خورشید گرفتگی ۲۰ تیر ماه ۱۳۸۹

خورشید گرفتگی کامل 20 تیر ماه 1389 در بخشهایی از نیمکره جنوبی زمین اتفاق افتاد.

ادامه مطلب ...

همه چیز درباره آپولو

یکی از بزرگترین پروژه‌های فضایی آمریکا وپرهزینه ترین وهیجان انگیزترین برنامه ی فضایی تا به‌این زمان پروژه‌های آپولو است. این برنامه ی فضایی شامل تعداد زیادی پرواز فضایی سرنشین دار وبی سرنشین بود که همگی در راستای سفر انسان به ماه انجام می‌پذیرفت. شروع این پروژه در سال 1961 با پیام جان ‌اف‌کندی اعلا م شد.

ادامه مطلب ...

کیهان پر از موجودات فضایی (قسمت دوم)

جستجو برای یافتن حیات فرازمینی همچنان ادامه دارد. بسیاری از دانشمندان بزرگ به وجود موجوات فضایی یقین دارند و سالهاست که در تکاپو برای یافتن نشانه هایی از آنها دست به مطالعات گسترده زده اند. 

در تعدادی از شبیه سازی هایی های کامپیوتری که در سال اخیر انجام شد ،(( دیوید اسپیجل )) از دانشگاه کرینتون کشف کرد که فاکتور هایی از قبیل حرکت چرخشی یک سیاره غیر قابل سکون و یا سرعت حرکت وضعی آن می تواند موقعیتی برای نگه داری آب و تامین حیات ایجاد کند.

 

ادامه مطلب ...

موشک پروتون-ام ماهواره ProtoStar-2 را به فضا برد.


موشک "پروتون-ام" حامل ماهواره مخابراتی ProtoStar-2 روز شنبه از فرودگاه فضایی بایکانور در قزاقستان پرتاب شد.

موشک "پروتون-ام" حامل ماهواره مخابراتی ProtoStar-2  روز شنبه از فرودگاه فضایی بایکانور در قزاقستان پرتاب شد.

نماینده آژانس فدرال فضایی روسیه "روس کاسموس" گفت: "پرتاب ماهواره "پروتون-ام" با بلوک شتاب دهنده "بریز-ام" و ماهواره مخابراتی ProtoStar-2  در زمان محاسبه شده انجام شد". ماهواره ProtoStar-2  دومین ماهواره در گروه ماهواره های مداری ProtoStar  و تامین کننده پخش مستقیم و سایر خدمات ارتباطاتی در منطقه اندونزی، هند، فیلیپین و تایوان خواهد بود. طبق توافقنامه با ProtoStar ، کمپانی Indovision اندونزی از طریق این ماهواره به ارائه خدمات پخش مستقیم خواهد پرداخت.

قرارداد پرتاب ماهواره را کمپانی International Launch Services Inc (ILS) منعقد کرده بود. مالک عمده سهام این کمپانی مرکز فضایی علمی-تولیدی دولتی خرونیچف می باشد که سازنده و تولید کننده موشک حامل "پروتون" و بلوک شتاب دهنده "بریز-ام" است.

پرتاب این ماهواره، چهارمین پرتاب موشک حامل پروتون در سال 2009 بود.

منبع : نووستی

وضعیت آسمان در هفته دوم تیر ۱۳۸۹

وضعیت آسمان در هفته دوم تیر ۱۳۸۹


آسمان شب‌های این هفته غیر از دنباله‌دار مک‌نات و مقارنه ماه باسیاره

مشتری،رویداد هیجان‌انگیز دیگری ندارد؛ اما مشاهده صورت‌های فلکی بهاری که آرام آرام آسمان را ترک می‌کنند همراه با صور فلکی...

ادامه مطلب ...

هفت شگفتی بزرگ منظومه شمسی

هفت شگفتی بزرگ منظومه شمسی

ما در عصر طلائی اکتشافات فضایی زندگی می‌کنیم، قرنی که می‌توان در آن به وجود اقیانوس‌هایی از یخ‌آب در کرات دور‌دست پی برد، مرزهای منظومه شمسی را پشت‌سر گذاشت و البته یگانگی با‌ارزش زمین را تحسین کرد.

برایان کاکس: زمانی که به عصر طلایی اکتشافات فضایی فکر می‌کنیم، ناخودآگاه ذهن ما تصاویر سیاه و سفید فضانوردان آپولو را به یاد می‌آورد و خاطره ماهواره اسپوتنیک و صدای مداوم بیپ‌بیپ آن برایمان زنده می‌شود. اما این روزها به نظر می‌رسد، این اشتیاق قدیمی کمتر شده و دیگر سفر به فضا در مرکز توجه قرار ندارد: به عنوان مثال در ماهی که گذشت، فشارهای حاصل از رکود اقتصادی باعث شدند باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده، طرح ناسا برای بازگشت به ماه را به حالت تعلیق درآورد. با این حال، فکر می‌کنید چطور می‌توانم در مستند جدیدم، شگفتی‌های منظومه شمسی، ادعا کنم که «قرن بیست‌و‌یکم، عصر طلایی اکتشافات فضایی است و ما شاهد بزرگ‌ترین تجربه‌های کیهانی هستیم که تاکنون تمدن بشری پشت‌سر گذاشته است».

ادامه مطلب ...

ساختار حقوقی معاهدات فعالیت‌های فضایی و فضای ماورای جو

ساختار حقوقی معاهدات فعالیت‌های فضایی و فضای ماورای جو

خلاصه مقاله: از آغازین روزهای عصر فضا، سازمان ملل متحد تلاش‌های بسیاری را برای ایجاد مجموعه‌ای منسجم و مدون از قوانین برای فضای ماورای جو و فعالیتهای فضایی انجام داد. در ابتدا کشورها توانستند به توافقات اولیه و اصولی برای ایجاد شاخه هایی از حقوق بین‌الملل مرتبط با فضا برسند، اما به هر حال مذاکرات چندجانبه بعدی که با هدف حل و فصل موضوعات و مناقشات مهم‌تر و خاص‌تری انجام گرفت، چندان رضایت‌بخش نبود. از طرفی، نیازی آنی و روزافزون به داشتن مجموعه ای کامل و منسجم از حقوق فضا احساس می‌شد و

ادامه مطلب ...

آیا می توانیم به دنیاهای دیگر برویم؟

آیا می توانیم به دنیاهای دیگر برویم؟

طراحی و ساخت موفقیت آمیز یک فضاپیما برای ارسال به فضا و انجام دادن آزمایشهایی در دنیاهای دیگر، کار بسیار دشواری است طراحی و ساخت موفقیت آمیز یک فضاپیما برای ارسال به فضا و انجام دادن آزمایشهایی در دنیاهای دیگر، کار بسیار دشواری است. به خصوص اگر این فضاپیما برای انجام ماموریت در سیارات بوده و وارد اتمسفر خاصی شود و در مسیر خود تا سطح سیاره اطلاعات را جمع آوری کند. معمولا این فضاپیماها پس از فرود خود نمی توانند مدت زیادی به کار ادامه دهند. فضاپیماهای سیاره نورد در سیاراتی مانند ونوس (ناهید یا زهره) که دمای جو آن 482.2 درجه سانتیگراد ، فشار آن 90 برابر فشار جو زمین و جو آن آمیخته از دی اکسید کربن و ترکیبات اسید سولفوریک است، به انجام ماموریت می پردازند. ماموریت بعضی از آنها نیز در توپهای گازی عظیم الجثه مانند کیوان (زحل) یا مشتری صورت می گیرد. فضاپیمای گالیله موفق به نفوذ در لایه خارجی گازی مشتری تا فشار 22 برابر فشار زمین شد.نا سا تعدادی از سفینه های خود مانند مارینر1 (Mariner) که اولین ماموریت به ونوس بود را از دست داده است ادامه مطلب ...

کیهان پر از موجودات فضایی (قسمت اول)

کیهان پر از موجودات فضایی (قسمت اول)

به نظر می رسد که سیاره های خاکی خارج از منظومه ی شمسی ما نه چندان سرد و نه چندان گرم، بلکه دارای دمای مناسب برای میزبانی حیات باشند.این موضوع مانند لیستی از  فاکتور های ساده به نظر می رسد ، اما پیدا کردن  سیاره ای که تمام مشخصات لازم را در بر گیرد، دهه هاست که ذهن ستاره شناسان را به خود مشغول کرده است .سیاره ای که در فاصله ای مناسب  به دور ستاره ی خود می چرخد ، فاصله ای که آب سطح آن را نه به صورت بخار یا یخ بلکه به صورت مایع حفظ کند.

ادامه مطلب ...